Ook gebroeders Heerma van Voss maken kans op Diamanten Kogel

Daan Heerma van Voss schreef samen met broer Thomas 'Ultimatum', een thriller die kans maakt op de Diamanten Kogel. © /

Onder anderen Jos Dewit en Rudy Soetewey maar ook Daan en Thomas Heerma van Voss zijn bij de laatste zes thrillerauteurs die in de running zijn voor de Diamanten Kogel, de onderscheiding voor beste Nederlandstalige thriller van 2015.

Gisterenavond werden de laatste zes genomineerden bekend gemaakt die op 16 februari De Diamanten Kogel kunnen winnen voor beste Nederlandstalige spannende boek van 2015. Uit de 151 ingezonden thrillers koos de jury voor de volgende zes:


Michael Berg, ‘Het meisje op de weg’ (The house of books)

Jos Dewit, ‘Weg’ (Witsand)

Daan en Thomas Heerma van Voss, ‘Ultimatum’ (Prometheus)

Nausicaa Marbe, ‘Smeergeld’ (Prometheus)

Kim Moelands, ‘De vrouw in de spiegel’ (Bruna)

Rudy Soetewey, ‘Bewijs het maar’ (Kramat)

Ook gebroeders Heerma van Voss maken kans op Diamanten Kogel
© GF

Vooral de nominatie van de gebroeders Heerma van Voss valt dus op. Daan Heerma van Voss, de bekendste van het schrijversduo die nu furore maakt met zijn roman ‘De laatste oorlog’, schreef ‘Ultimatum’ met broer Thomas aan zijn zij. ‘Ultimatum’ is geen loepzuivere thriller, zoals gebruikelijk in het genre.

Jos Dewit was met ‘Weg’ eerder al genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs voor beste Vlaamse thriller. Rudy Soetewey won De Kogel al eens twee jaar geleden.Verleden jaar ging de outsider Jacob Vis aan de haal met de onderscheiding.

Partner Content