Onmisbare vakantielectuur volgens Mieke van Hecke

Mieke Van Hecke © belga

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Mieke Van Hecke.

1. Welk boek mag zeker niet ontbreken in de reiskoffer?

Onmisbare vakantielectuur volgens Mieke van Hecke
© .

Gooi God niet weg van Joël De Ceulaer. Naast een intrigerend interview over het boek met de al even intrigerende schrijver is de kafttekst uitnodigend: ‘Het is een snedig geschreven essay dat zowel de oprechte gelovige als de doorgewinterde atheïst een spiegel voorhoudt’. Guiillaume Van der Stichelen getuigt: ‘De Ceulaer zorgt voor nuttige verwarring in dit sprankelende uit de hand gelopen essay’.

2. Welk boek staat nog op uw verlanglijstje?

Oorlog en Terpijn, Stefan Hertmans
Oorlog en Terpijn, Stefan Hertmans© .

Oorlog en Terpentijn, Stefan Hertmans. Zelf kleinkind van een grootvader, die de vier jaren van de Groote Oorlog in de loopgraven heeft doorgebracht met een ereteken als ‘Vuurkruiser’ als aandenken, was ik aan zijn lippen gekluisterd door de pakkende verhalen van aan het front. Ik wil het dus opnieuw beleven vanuit de ogen van Stefan Hertmans. De prijs van de lezersjury in de wedstrijd naar de Gouden Boekenuil 2014 garandeert de literaire kwaliteit van het boek, voor zover dit bij deze auteur nog ter discussie zou staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content