Nieuwe fantasy-thriller van Bavo Dhooge meteen ook in het Amerikaans

© Knack Focus

‘Styx’, de nieuwste van thrillerauteur Bavo Dhooge over een Oostendse zombieflik, krijgt al onmiddellijk een Amerikaanse vertaling.

De Amerikaanse vertaling van ‘Styx’, een occulte fantasy-thriller van Bavo Dhooge, verschijnt binnenkort bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster.Volgens de Amerikaanse agent van de auteur, die ondermeer Stieg Larsson naar de US bracht, is het zeer uitzonderlijk dat een boek bijna tegelijk als het origineel verschijnt op de Amerikaanse markt.

Hercule Poirot-prijswinnaar

Sinds Dhooge verleden jaar de Knack Hercule Poirot-prijs won met zijn thriller ‘Santa Monica’, gaat het bijzonder hard. Nu hij met een nieuwe roman ‘Styx’ op de proppen komt, blijkt die al onmiddellijk in het Amerikaans te worden vertaald. ‘Santa Monica’, zijn vorige, wordt ondertussen eveneens in het Amerikaans gebracht

Zombieflik

‘Styx’ speelt zich af in een apocalyptisch opgepompte versie van Oostende, waar een seriemoordenaar dood en verderf zaait. Op het moment dat de detective zelf er moet aan geloven, gebeurt het onwaarschijnlijke: de flik herrijst uit zijn as en gaat als zombie de misdaad verder te lijf.

Na Pieter Aspe is Bavo Dhooge de tweede Vlaamse thrillerschrijver die blijkbaar ook in Amerika een publiek zal vinden.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content