Nieuwe Elsschotbiografie ook op Mind the Book

Mind The Book voegt last minute nog een scheut Willem Elsschot toe: Vic van de Reijt komt er ‘zijn’ Elsschot toelichten.

Mind The Book voegt last minute nog Vic van de Reijt toe. Hij is er zaterdagnamiddag 5 maart te gast met zijn kersverse Elsschotbiografie. Bedoeling is op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag: “Is Elsschot nu definitief te boek gesteld?”

Daarvoor gaat Vic van de Reijt in gesprek met journalist Eric Rinckhout. Niet toevallig, want beide heren schreven een boek over Elsschot. Rinckhout publiceerde vorig najaar de ‘Grote Antwerpse Willem Elsschot Atlas’. Op 3 maart brengt Van de Reijt zijn langverwachte ‘Elsschot. Leven en werk van Alfons De Ridder’ uit. Sigrid Spruyt modereert, zaterdag om 14u30, in de Rode Foyer.

Daarnaast tekenen ook Jef Lambrechts en Christian Vrouyr voor een toevoeging. Lambrechts leidt Vrouyr, bekend van België’s oudste zaak gespecialiseerd in handgeknoopte tapijten, in. Daarna voeren ze een gesprek, aangespoord door de intrigerende vraag: ‘Vliegende tapijten, een literair dwaalspoor?’ Waar? Rode Foyer. Wanneer? Zondag, om 13u30.

Ook Rik Van Cauwelaert komt zaterdagmiddag 15u30 de gelederen nog versterken. Hij praat met Jason Epstein, de bedenker van de Espresso Book Machine, die een boek drukt, snijdt en bindt terwijl u erop staat te kijken, LynnKaplanianen Tjeerd Bijman over het lot van het papieren boek. Locatie: Rode Foyer.

(Bron: persbericht)

Simon Demeulemeester

Mind The Book: van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart in De Singel in Antwerpen.
Meer info op: www.mindthebook.be.
Dagtickets kosten 5 euro, de keynotelezingen 10 euro.
Tickets zijn te bestellen via www.desingel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content