Nieuw wereldrecord boekendomino op Boekenbeurs (video)

Op de Boekenbeurs gingen in een poging om het wereldrecord boekendomino te breken in totaal 4.845 boeken tegen de vlakte.

In Antwerp Expo heeft Boekenbeursorganisator Boek.be het wereldrecord boekendomino scherper gesteld.

In totaal gingen volgens Boek.be 4.845 boeken tegen de vlakte, een pak meer dan het vorige (officieuze) record van 2.586 boeken door de Cape Town Central Library. Een nieuwe poging om tot ruim 5.000 boeken te komen, mislukte.

Een veertigtal vrijwilligers stelde maandagavond na sluitingstijd van de Boekenbeurs de domino op, met start in het e-paviljoen, en langs verschillende standen van uitgevers en boekhandels. Onderweg vormden de boeken samen de woorden “boek”, “beurs” en “lees”. De laatste boeken vielen in een breed uitwaaierende vorm in de handen van lezers.

Symbool

De domino staat volgens Boek.be-directeur André Vandorpe symbool voor de verschillende schakels in de boekenketen: van de auteur in de eerste plaats, via uitgevers en boekimporteurs naar de boekhandels en bibliotheken om het boek uiteindelijk bij zijn publiek te brengen, de lezers. “Wij geloven in het belang van het boek en de toekomst van het boek, en willen hieraan op een creatieve en opvallende manier uiting geven”, aldus nog Vandorpe.

In tegenstelling tot het vorige record van de Cape Town Central Library zal er normaal gezien ditmaal wel een officiële erkenning vanwege Guinness World Records volgen. Een gerechtsdeurwaarder hield de hele procedure immers nauwlettend in de gaten en bevestigde na afloop het record. (Belga/TE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content