Michel Houellebecq geeft forfait

Het interview met de Franse cultschrijver Michel Houellebecq in de Brusselse Muntschouwburg op woensdag 14 september wordt ter elfder ure afgelast.

De Franse Prix Goncourt-winnaar Michel Houellebecq doet zijn reputatie van enfant terrible alle eer aan. Het interview met hem in de Brusselse Munt op 14 september om 20u wordt plots geannuleerd.

Begin deze week bleek Houellebecq al spoorloos. Hij werd toen in Nederland verwacht voor persontmoetingen en publieksoptredens. Nu laten zijn uitgeverij De Arbeiderspers en organisatie Het Beschrijf weten dat Houellebecq zijn afspraken in België niet nakomt wegens ‘persoonlijke redenenen’.

In het persbericht betreuren ze de plotse annulatie en hopen ze om hem weldra alsnog in Brussel te kunnen programmeren.

Frank Hellemans

Reactie van De Arbeiderspers:

In diverse media in Nederland en Vlaanderen is vanmiddag gereageerd op het door De Arbeiderspers verzonden persbericht over de afgelasting van het auteursbezoek van Michel Houellebecq.
In die artikelen is sprake van een schrijver die wordt ‘vermist’ en ‘spoorloos’ is. Hoewel het De Arbeiderspers en ook vertaler Martin de Haan al twee maanden lang niet gelukt is contact met de schrijver te hebben en het hun ook onbekend is waar de auteur momenteel vertoeft, distantieert de uitgeverij zich van deze bewoordingen. Michel Houellebecq, al enige tijd onbereikbaar, is niet komen opdagen voor zijn auteursbezoek in Nederland. Dat zijn de feiten.

Al de rest is speculatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content