‘Maatregelen waarschijnlijk onvoldoende om kentering teweeg te brengen’ (Zorgnet-Icuro)

Herman Brusselmans en Pascal Verbeken zijn de opvallendste genomineerden langs Vlaamse kant bij de laatste 25 kanshebbers op de AKO Literatuurprijs.

‘De genomen maatregelen zullen waarschijnlijk onvoldoende zijn om een kentering in de belasting in de ziekenhuizen teweeg te brengen.’ Dat heeft Margot Cloet, de topvrouw van zorgkoepel Zorgnet-Icuro, woensdag gezegd in ‘Het Journaal’. Cloet had liever een korte pauze met stevigere maatregelen gehad om daarna de samenleving geleidelijk aan te heropenen.

‘Gisteren waren er 300 ziekenhuisopnames op 1 dag tijd. Dat zorgt voor een hele zware belasting op de zorg, terwijl er in oktober bijvoorbeeld ook 11 procent van het personeel afwezig was.’

Cloet is vooral ontgoocheld dat het GEMS-advies, waarin zwaardere maatregelen op tafel werden gelegd, niet is gevolgd. ‘Ik vrees voor een vicieuze cirkel, waarbij er binnen een aantal weken opnieuw extra maatregelen moeten worden genomen. Dat zou niet goed zijn voor de motivatie van de bevolking en ook niet voor die van het zorgpersoneel.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content