Maarten Inghels en Aleksandr Skorobogatov buitenbeentjes op literaire Valentijnstournee

Maarten Inghels © -

Op vrijdag 12 februari pakt Behoud de Begeerte met Funny Valentine uit. De jaarlijkse liefdestournee programmeert Lize Spit, de nieuwste literaire sensatie, maar ook andere minder bekende troubadours die minstens even interessant zijn.

Saint Amour is altijd al het paradepaardje geweest van Luc Coorevits‘ literaire evenementenbureau Behoud de Begeerte. Dit jaar gaat Funny Valentine, een mix van bekende en minder bekende literaire namen, al op vrijdag 12 februari in Mechelen van start om daarna in Vlaanderen én Nederland de liefde te laten bezingen.

Gedurfde cocktail

Affichebeeld van Funny Valentine
Affichebeeld van Funny Valentine© Behoud de Begeerte

Vroeger speelde Saint Amour op safe met bekende Vlaamse literaire sterren, zoals Hugo Claus, Leonard Nolens en Erwin Mortier maar de laatste jaren brengt Behoud de Begeerte een gedurfde cocktail van vaak nieuw en vooral veel jong literair geweld.

De piepjonge Kempense Lize Spit, die pas bij uitgeverij Das Magazin debuteerde met ‘Het smelt’, is de nieuwste hype én top of the billvan Funny Valentine. Maar ook Woestijnvisser en rijzende tv-ster Pedro Elias zal er zijn. Hij publiceerde zonet het tragikomische ‘Van den hond’.

Liefde bejubelen

Maarten Inghels, die volgende week als Antwerps stadsdichter aantreedt en in diezelfde week misschien ook de Herman de Coninkpoëzieprijs op zijn naam zal schrijven, is eveneens van de partij. Inghels doet reeds zijn ding als gelegenheidsdichter bij eenzame uitvaarten van maatschappelijke zonderlingen en zal maar al te blij zijn dat hij nu ook eens voor een volle zaal de liefde zal mogen bejubelen.

Mooi dat Aleksandr Skorobogatov eveneens mee in de dans mag springen. Skorobogatov debuteerde ooit meer dan 20 jaar geleden met de novelle ‘Sergeant Bertrand’ (1992) in de beste klassieke traditie van de grote 19e-eeuwse Russen en bewijst nu met ‘Portret van een onbekend meisje’ dat hij het nog altijd in de vingers heeft.

Uit Nederland waait onder anderen Jamal Ouariachi over die met ‘Een honger’ bewees dat stilistisch hoogstaande liefdesverhalen van alle tijden zijn.

Partner Content