Literair kunstenfestival Watou bezingt de verwonde wereld

Vanaf morgen tot en met 1 september staat het poëziefestival Watou in het teken van de liefde ‘die we niet kunnen begrijpen’. Enkele highlights.

De zomervakantie begint traditioneel met het Werchter Rockfestival én met het poëzieparcours in het West-Vlaamse Watou. Voor de 5e keer begint morgen in Watou het kunstenfestival waarbij dichters en plastische kunstenaars met elkaar in dialoog treden.

Intendant Jan Moeyaert zet de 10 locaties in Watou open voor dichters en kunstenaars van allerlei slag die deze keer reflecteren over de liefde ‘die we niet begrijpen’, een eeuwig misverstand kortom: ‘Doorheen het hele parcours van Watou vind je de liefde als rode draad; niet enkel het ideaal van de romantische liefde maar ook de liefde in haar ware gedaante. Met barsten en onvolmaaktheden. Over het aantrekken en het afstoten ervan. Kunstenfestival Watou wil dit jaar de schoonheid van die imperfecte liefde erkennen.’

Dichter des Vaderlands

Enkele hoogtepunten in het programma zijn de optredens van Peter Verhelst op 20 juli die zijn poëzie confronteert met de bizarre (paarden)beelden van Berlinde De Bruyckere en de lezing van Anne Vegter, de Nederlandse Dichter des Vaderlands, die op 27 én 28 juli uit eigen werk voorleest.

Hulde aan Herman de Coninck

Bart Moeyaert en dichter-performer Stjin Vrancken komen op respectievelijk 10 en 11 augustus langs. Top of the bill is Kristien Hemmerechts die op zaterdag 31 augustus deze vijfde editie afsluit met een hommage aan Herman de Coninck zaliger. Samen met sopraan Sylvie de Pauw en pianist Koenraad Stercks brengt zij dan de voorstelling ‘Herman van *voor*over*door’ op de planken.

Frank Hellemans

Kunstenfestival Watou van 6 juli tem 1 september (maandag en dinsdag gesloten!): woensdag tem vrijdag (van 14 tot 18u) en zaterdag-zondag (van11 tot 19u).

Volwassenen betalen 10 euro en tickets zijn enkel te verkrijgen in Watou zelf (aan de markt, op de hoek van de Moenaardestraat en de Douvieweg).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content