Lanceringsavond nieuwe uitgeverij Hollands Diep kost 5 euro in Antwerpen en niets in Amsterdam

Marnix Peeters staat met 'Niemand hield van Billie Vuist' op nummer 9 in de box office van best verkochte fictie. © Michiel Leen

Op donderdag 26 februari worden de eerste uitgaven van Robbert Ammerlaans nieuwe uitgeverij feestelijk voorgesteld in de Antwerpse Roma door onder anderen Marnix Peeters en P.B.Gronda.

Robbert Ammerlaan, ex-uitgever bij De Bezige Bij, verraste onlangs vriend en vijand door na zijn pensionering een nieuwe uitgeverij op te starten: Hollands Diep. Op donderdag 26 februari worden in de Antwerpse Roma de eerste uitgaven van zijn nieuwe stal voorgesteld. Marnix Peeters komt er zijn novelle ‘De trapchauffeur’ voorstellen maar ook P.B.Gronda – huiscolumnist bij Knack Focus – zal er nieuw te verschijnen werk brengen.

Half af meisje

Top of the bill is de Engelse schrijfster Eimear Mc Bride die het over haar vaak bekroonde debuutroman ‘Een meisje is maar half af’ zal hebben. Peeters die tot nu toe drie schelmenromans uitbracht bij twee verschillende uitgeverijen – Prometheus en De Bezige Bij – koos voor zijn vierde publicatie dus weer voor een andere uitgever. ‘De trapchauffeur’, een bitterzoete novelle, verschijnt nu immers bij de nieuwe uitgeverij Hollands Diep.

5 euro

De avond voordien doet Hollands Diep al thuishaven Amsterdam aan. Op woensdag 25 februari – en in het gezelschap van Graham Swift – wordt in De Rode Hoed Hollands Diep gelanceerd. Opmerkelijk genoeg is in Amsterdam de inkom gratis terwijl in Antwerpen de dag erna 5 euro wordt gevraagd. Je krijgt er in Antwerpen dan wel een glaasje cava bij, zo luidt het op de site. Wordt er in Holland alleen tegen betaling geborreld misschien?

Frank Hellemans

Partner Content