John Naughton – What you really need to know about the internet

Het internet is nu zo’n twintig jaar onder ons, maar het debat over de invloed ervan op mens en maatschappij wordt nog steeds voor een groot stuk in zwart-wit gevoerd.

John Naughton – What you really need to know about the internet

Uitgeverij: Quercus

Aantal pagina’s: 352

Prijs: 15 euro

ISBN: 978-08-573-8425-6

Aan de ene kant staan de technologieoptimisten die geloven dat het internet ons vrijer, slimmer en rijker zal maken, aan de andere kant heb je de onheilsprofeten die beweren dat hele industrietakken zullen verdwijnen en de surfende mens eenzamer en oppervlakkiger wordt.

Die tegenstrijdige hypotheses zorgen ervoor dat veel modale burgers kop noch staart krijgen aan het thema, en om dat te verhelpen schreef John Naughton, professor ‘Public Understanding of Technology’, deze ‘Internet for dummies’.

In From Gutenberg to Zuckerberg behandelt hij de belangrijkste discussies, zoals die over de toekomst van het copyright, en helpt hij enkele misverstanden de wereld uit – verwar nooit meer het internet en het ‘world wide web’.

Naughton geeft meteen toe dat we nog maar aan het begin van de internetrevolutie staan en dat dus ‘niemand van ons een idee heeft waar het zal eindigen’. Intussen werpt hij zich wel op als een heel erudiete en betrouwbare gids voor onderweg.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content