Jens Lapidus – Val dood

Het derde deel van de Stockholmtrilogie van Jens Lapidus begint ijzingwekkend sterk: een huurmoordenaar moet de peetvader van de Zweedse onderwereld, Radovan Kranjic, uitschakelen.

Jens Lapidus – Val dood

Uitgeverij: Bruna (originele titel: Livet Deluxe)

Aantal pagina’s: 431

Prijs: 19,95 euro

ISBN: 978-90-229-9456-6

In zijn cel bereidt JW zich voor op zijn comeback als dé financiële witwasser. Maar om dat te verhinderen, infiltreert inspecteur Hägerström in de gevangenis. En dan is er nog Jorge, de verveelde eigenaar van een koffiebar die zijn latte’s zou inruilen voor een opwindende geldtransportoverval.

De meeste personages in Val dood kennen Lapidus’ lezers al van in de eerste twee delen – Snel geld en Bloedlink – maar dat zal de fascinatie en het pure leesplezier van nieuwe lezers niet drukken. Als strafrechtadvocaat weet Lapidus verdomd goed hoe het er in de periferie van het keurige Ikea-Zweden toegaat: iedereen wil geld.

Dat Lapidus, die zowel aan Mario Puzo als aan James Ellroy doet denken, ook nog een uitstekende schrijver is die zijn vele hoofdpersonages strak in de hand houdt, is de echte verrassing.

Met de taaie Nathalie, de dochter van Kranjic, heeft hij prompt een personage voor een volgende thriller. En dat is goed nieuws.

Joke Spaey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content