Jeffrey Eugenides – Huwelijk

Eugenides serveert de lezer ongegeneerd een ouderwets melancholisch liefdesdrama en raakt daar wonderwel mee weg.

Jeffrey Eugenides – Huwelijk

Prometheus (oorspronkelijke titel: The Marriage Plot)

Aantal pagina’s: 496

Prijs: 19,95 euro

ISBN: 978-90-446-1963-8

De eerst zin: Om te beginnen, kijk eens naar al de boeken.

Maak kennis met de liefdesdriehoek uit Huwelijk. Bovenaan: Madeleine, een verwende studente Engels bezeten door victoriaanse schrijfsters als Jane Austen en George Eliot.

In de twee hoeken: haar aanbidders. Bioloog Leonard, die Madeleine ontmoet in een cursus deconstructivisme, torst naast zijn indrukwekkende intelligentie ook een manisch-depressieve aandoening mee. Haar oude vlam Mitchell mag dan wel de charme zelf zijn, hij is bezeten door mystiek en overweegt zijn leven aan religie te wijden.

Samen dwalen de jongvolwassenen door de prille jaren 80, op zoek naar liefde, geestelijke stabiliteit en het ultieme jawoord.

Eugenides, auteur van The Virgin Suicides – u zag zeker de film van Sofia Coppola – en Middlesex, serveert de lezer ongegeneerd een ouderwets melancholisch liefdesdrama en raakt daar wonderwel mee weg, vooral dankzij zijn betoverende stijl die elk cynisch hart doet smelten.

Een boek vol smachtende blikken, gestolen kussen, exotische reizen, wrede en humoristische toevalligheden, een boek om Rilkes lange herfstdagen mee door te komen.

Roderik Six

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content