Jean-Pierre Rondas en Karl Ove Knausgard (3 nov)

Op zaterdag 3 november is de Noorse sensatie Karl Ove Knausgard te gast op de BB en discussieert Bart De Wever met Jean-Pierre Rondas over de toekomst van België.

Knack Focus Uur van de Literatuur met Karl Ove Knausgard (Blauwe Zaal om 13.30u)

In eigen land wordt Knausgard aanbeden. Naar verluidt zouden zelfs Noorse fans afzakken naar Antwerpen, omdat hun idool op de Boekenbeurs ’tastbaarder’ is dan ooit. Zijn autobiografische romancyclus’ Min Kamp’ werd de hemel in geprezen. Maar de hel is nooit veraf. Alleen al die titel, een weinig subtiele verwijzing naar ‘Mein Kampf’. Als Knausgard in levenden lijve even pijnlijk eerlijk is als in zijn boeken, wordt dit een gesprek dat u gezien moet hebben. (SVDB)

Jean-PIerre Rondas en Bart De Wever (Blauwe Zaal om 14.30u)

Wat is de toekomst van België? En die van Vlaanderen? Ex-VRT-radioproducer Rondas publiceerde onlangs ‘De hulpelozen van de macht. Het federale graf van de Vlaamse regeringspartijen’. In een opiniestuk op Knack.be vatte Rondas zijn stelling als volgt samen: ‘De Vlaamse B-partijen, CD&V, SP.A en Open VLD, hebben hun ideologische blanco opgevuld met de grote ideologievervanger, het neo-unitaire belgicistische nationalisme.’ Hij praat over zijn visie met gelijkgestemde zielen, zoals Bart De Wever en leden van de Gravensteengroep.

Ruud Hendrickx over de kwelling van de spelling (Oranje Zaal om 15u)

VRT-taalraadsman Ruud Hendrickx schreef een boek over trucjes om de Nederlandse spelling geen geweld aan te doen. Hij komt vertellen over ezelsbruggetjes om de ergerlijkste taalfouten te vermijden. Hendricx is ook verantwoordelijke voor de uitgave van het Van Dale-woordenboek en dus de geknipte man om de spelling in het juiste perspectief te plaatsen.

Frank Hellemans

Op zaterdag 3 november wordt er op de BB een themadag georganiseerd over ”t Zit in de familie’. Er zijn verschillende lezingen ivm familie en opvoeden: details vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content