Jarige schrijver-doet al Jan Cremer in the picture

© Belga

Vandaag in Boekenjournaal aandacht voor Jan Cremer die morgen 71 wordt, de staat van het boek, Martin Bril over slokdarmkanker én Witte Donderdag.

Tv-domentaire over multitalent Jan Cremer

Vanavond zendt Nederland 2 om 23.00 uur een documentaire van regisseur Peter Scholten uit over de Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar Jan Cremer. De auteur van het bekende ‘Ik, Jan Cremer’ wordt morgen 71. Reden genoeg voor Scholten om een terugblik te werpen op het leven en de carrière van het enfant terrible van de Nederlandse literatuur.

Inschrijven voor ‘De Staat van het Boek’ nog steeds mogelijk

Omwille van de vakantie zijn de inschrijvingen voor ‘De Staat van het Boek’ verlengd tot woensdag 20 april 2011 12.00 uur. Dat laat organisator het BoekenOverleg weten.Op donderdag 21 april 2011 gaan verschillende auteurs, specialisten en journalisten in op de vraag hoe het vandaag de dag met het boek gesteld is. Sprekers zijn onder meer Hans Bousie, advocaat en adviseur van de Nederlandse boeken- en muzieksector en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. Ook Karl van den Broeck, hoofdredacteur van Knack, doet een interventie.’De Staat van het Boek’ gaat door van 13.30 uur tot 18.00 uur in deSingel (Antwerpen). Meer info en inschrijven op www.staatvanhetboek.be .

Postuum boek van Martin Bril verschijnt vandaag

Vandaag verschijnt postuum het boek ‘Het evenwicht, ineens kanker’ van Nederlands schrijver en columnist Martin Bril. Bril overleed in 2009 aan de gevolgen van slokdarmkanker. In ‘Het evenwicht, ineens kanker’doet hij verslag van die slopende ziekte. De selectie van de verhalen, gedichten, brieven en e-mails is gemaakt door zijn weduwe Anneke Stehouwer. Vanavond is zij om 23.00 uur te gast bij Pauw & Witteman op Nederland 1 om het boek voor te stellen. Meer info eveneens op: De Contrabas en De Papieren Man.

Peter Holvoet-Hanssen luistert Pelgrimstafel op

Antwerps stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen luistert dit jaar de Pelgrimstafel in het Sint-Julianusgasthuis op met zee- en pelgrimspoëzie. Dat meldt de stad Antwerpen. Muzikant Luiz Márquez zorgt voor een begeleiding met schelpenmuziek.

Jaarlijks organiseert het Sint-Julianusgasthuis, dat vroeger pelgrims opving, de Pelgrimstafel op Witte Donderdag. Traditioneel werd op die dag een rijkelijke maaltijd geserveerd in plaats van het dagelijkse brood en kaas. Ook nu nog wordt die traditie geëerd met een royale maaltijd voor twaalf ouderlingen. Iedereen kan een kijkje gaan nemen bij de Pelgrimstafel in het Sint-Julianusgasthuis op donderdag 21 april 2011 tussen 10.00 uur en 17.30 uur.

(Bron: persberichten)

Liesbeth Vanderveken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content