J.K.Rowling schreef detective onder pseudoniem Robert Galbraith

© Reuters

‘The cuckoo’s calling’, een thriller van Robert Galbraith die in april verscheen, werd geschreven door J.K. ‘Harry Potter’ Rowling.

Trammelant in letterenland. ‘The cuckoo’s calling’, een debuutthriller van de nobele onbekende Robert Galbraith, blijkt nu van J.K.Rowling te zijn, aldus The Sunday Times.

Tot nu toe werden er slechts 1500 exemplaren van deze debuutdetective verkocht. Daar zou nu wel verandering in kunnen komen. Rowling gaf immers toe dat de detectiveroman van haar was.

Verrassend goed geschreven

Journalisten kwamen haar op het spoor omdat de roman, die over een oorlogsveteraan gaat die bij terugkomst privédetective wordt, verrassend goed was geschreven. Wie is die Robert Galbraith?, vroegen ze zich af.

Bijzonder bevrijdend

Rowling vindt het spijtig dat haar pseudoniem nu al is ontmaskerd. Het was ‘bijzonder bevrijdend’, aldus Rowling, om eindelijk op haar literaire merites te worden afgerekend, en niet op haar naam en Harry Potter-faam.

Rowling-Galbraiths detective kwam uit bij Sphere, een dochterfirma van uitgeverij Little, Brown waar Rowlings roman ‘Een goede raad ‘ verleden jaar bij verscheen.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content