Ish Ait Hamou is geen eendagsvlieg als romancier

'Hard hart' van Ish Ait Hamou is één van de 25 literaire parels waarvoor je kan stemmen. © BELGA

Hamou komt in de wekelijkse top 10 van best verkochte romans al onmiddellijk binnen op plaats vier met zijn tweede roman ‘Cécile’ terwijl Michel Houellebecq met ‘Onderworpen’ de tweede plaats bekleedt.

Ish Ait Hamou (°1987) heeft blijkbaar de smaak van het romans schrijven te pakken. Nadat hij verleden jaar succesvol met zijn liefdesroman ‘Hard hart’ debuteerde, waar hij 10.000 exemplaren van verkocht, presenteert hij nu ‘Cécile’. Zijn tweede roman is ook een liefdessaga die al onmiddellijk het vierde meest verkochte romanverhaal is van de afgelopen week in de Vlaamse boekhandel, zo blijkt uit de wekelijkse verkoopratings van GfKBelgium en Boek.be.

Interculturele romance

Natuurlijk is het vooral Michel Houellebecq die met ‘Onderworpen’ vlot over de toonbank gaat en de tweede plaats bezet in de top 10 van best verkochte fictie maar dat Hamou met ‘Cécile’ blijkbaar zijn lezers en vooral lezeressen heeft gevonden, blijkt dus uit de fraaie vierde stek.

‘Cécile’ (uitgegeven bij Manteau en 320 bladzijden dik) is een interculturele romance tussen Djibril, een Marokkaanse jongen uit het diepe Zuiden van Marokko, en de Parisienne Cécile. Ondertussen blijft journaliste Paula Hawkins met ‘Het meisje in de trein’, haar eerste literaire thriller, de hitparade van de literaire fictie aanvoeren.

Frank Hellemans

Partner Content