Ingrid Betancourt opent Mind the Book

Ook Umberto Eco en Robert Fisk maken begin maart hun opwachting in de Antwerpse Singel en de Espresso Book Machine toont er voor het eerst in België zijn drukkunstjes.

Mind the Book – het Andere Boek nieuwe stijl – heeft alles om zijn voorganger snel te doen vergeten. Zoals in het verleden vormen kwaliteitsnon-fictie en het debatteren erover het kritische hart van het alternatieve boekenfestival. Mind the Book strikte met Ingrid Betancourt, Robert Fisk en Umberto Eco al meteen drie belangrijke namen die garant staan voor diepgang en prikkelende gesprekken.

Op de vooropening op vrijdagavond 4 maart in de Antwerpse Singel vertelt de Frans-Colombiaanse ex-politica Ingrid Betancourt over haar zes en een halve jaar gijzeling door de communistische Farc-rebellen.

Op zaterdagavond 5 maart om 20u zal Robert Fisk, auteur van het veelbesproken ‘De grote beschavingsoorlog’, zijn licht laten schijnen over de Arabische revolutie(s).

Umberto Eco, essayist maar ook historische romancier die onlangs met ‘De begraafplaats van Praag’ zijn vijfde roman publiceerde, sluit zondag enigszins provocerend om 18.30 u af met Bekentenissen van een jonge romanschrijver.

Ander hoogtepunt is ongetwijfeld de komst van de legendarische Espresso Book Machine van Jason Epstein die in enkele minuten al een boek kan drukken en die voor het eerst in België te zien zal zijn. Epstein zelf treedt erover in debat op zaterdagmiddag om 15.30u.

Ook literaire debutanten, zoals Peter Buwelda en Joost de Vries, tekenen present en op zondag wordt om 16.30u voor de derde keer de CeLT-prijs voor beste cultureel-literair tijdschriftarkel 2010 uitgereikt.

Frank Hellemans

Mind the Book loopt van vrijdagavond 4 maart tot zondagavond 6 maart in De Singel te Antwerpen. Alle informatie ivm gedetailleerde programmering op de website van Mind the Book.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content