‘Het helpt als een boek controverse oplevert’ (uitgever Kristien Hemmerechts)

© Belga

Een week nadat Hemmerechts’ nieuwe roman verscheen, is er al een tweede druk. Sander van Vlerken, Hemmerechts’ uitgever, is tevreden.

Een week nadat ‘De vrouw die de honden eten gaf’, Hemmerechts’ nieuwste roman, uitkwam, is er al een tweede druk. De heisa rond het Michelle Martin-boek legde Hemmerechts, zoals verwacht, dus geen windeieren. Op de betaalsite van ‘Boekblad’ reageert De Geus-uitgever Sander van Vlerken: ‘We willen met dit boek vooral de literaire kant benadrukken, met de wetenschap dat dit een maatschappelijk thema is.’

Marketingplan

Exacte verkoopcijfers kan Van Vlerken nog niet geven maar de nabestellingen lopen vlot binnen, aldus de uitgever, die er nog bijvertelt dat de tweede druk vandaag al klaar is. Natuurlijk was er een marketingplan om het boek te lanceren maar Van Vlerken was toch verrast dat er anderhalve week voor de publicatie al stennis ontstond in ‘Het Laatste Nieuws’, waar Paul Marchal zijn ongenoegen ventileerde over Hemmerechts’ lijkenpikkerij.

Dat het boek enige reuring opleverde, vooral dan in België, was natuurlijk te verwachten en verklaart allicht ook wel de exploderende verkoop: ‘Het helpt altijd als een boek controverse oplevert.’ Maar ondertussen, aldus Van Vlerken, zijn de reacties, zeker in Nederland, positief. Hij verwijst daarmee naar de goede kritieken in onder andere ‘Vrij Nederland’ en ‘Het Parool’. Hemmerechts’ uitgever geeft ook nog mee dat de schrijfster te gast is op het Gentse Mind the Book-festival waar Hemmerechts zelf op 23 februari het zal hebben over de kracht van vrouwen.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content