György Konrád en Tom Holland blikvangers op Mind the Book

Veel geschiedenis en islam op deze tweede editie van Mind the Book in de Gentse Vooruit van vrijdag 9 tot zondag 11 maart.

Nadat de eerste editie van Mind the Book, de opvolger van het Andere Boek, verleden jaar de Antwerpse Singel aandeed, is dit jaar de Gentse Vooruit gastheer.

Het openingsgesprek op vrijdag 9 maart tussen de Hongaarse auteur György Konrád en Europa-believer Guy Verhofstadt belooft alvast vuurwerk. Om 20.30u zal David Van Reybrouck thema en sprekers kort introduceren. Ex-VRT journalist William Van Laeken modereert.

Op zaterdag is Arnon Grunberg te gast die met Rob Riemen van gedachten wisselt over diens ‘Eeuwige terugkeer van het fascisme’. Naar goeie gewoonte zijn ook romanauteurs met hun nieuwste werk welkom. Zo komt Gerrit Komrij tekst en uitleg geven bij ‘De loopjongen’, zijn nieuwste roman. Meest in het oog springend zijn toch de talloze debatten over de staat van de wereld anno 2012 waar de islam – en de rol van de vrouw in de islam – samen met de Arabische lente prominent aanwezig blijven.

Daarom allicht dat Tom Holland op zondag om 11.30 zijn nieuwste boek ‘Het vierde beest’ komt voorstellen. Hierin reconstrueert hij het ontstaan van de islam nadat hij eerder al stof deed opwaaien met zijn visie op de Grieks-Perzische oorlogen in 480 voor Christus en de millenniumgekte rond het jaar 1000 in volle middeleeuwen.

Een pleiade auteurs omkranst het illustere gezelschap. Het volledige programma en de deelnemers zijn hier te vinden.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content