Guy Oseary – Madonna: Sticky & Sweet

Guy Oseary was de enige die tijdens de Sticky & Sweet-tournee foto’s mocht nemen van Madonna en haar begeleiders. In het boek Sticky & Sweet zijn zowat driehonderd beelden verzameld, die tonen wat voor geoliede machine de tournee was.

Guy Oseary – Madonna: Sticky & Sweet
Uitgeverij: Powerhouse Books
Aantal pagina’s: 280
ISBN: 978-1-57687-532-2

Sticky & Sweet, de wereldtournee van Madonna, haalde in 2008 ruim 242 miljoen dollar op, en was daarmee de meest winstgevende van het jaar, met ruime voorsprong op de tweede in de lijst, Bon Jovi met 157 miljoen dollar.

Voor wie nog overtuigd moest worden dat voor een artiest vandaag de dag vooral optreden geld opbrengt: dankzij die inkomsten was Madonna in 2008 ook de best verdienende artiest in de Verenigde Staten, en dat terwijl het album zelf in de verkoopcijfers pas op plaats… 50 stond.

Guy Oseary was de enige die tijdens de Sticky & Sweet-tournee foto’s mocht nemen van Madonna en haar begeleiders, zowel op als achter het podium. Dat is niet zo vreemd want Oseary is de manager van Madge en ook zaakvoerder van haar platenlabel Maverick.

In het nieuwe boek Sticky & Sweet zijn zowat driehonderd beelden van Oseary verzameld, die tonen wat voor geoliede machine de tournee was.

Stefaan Werbrouck in Focus Knack

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content