Gezondheid, Rusland en de koers: zo ziet de Knackdag op de Boekenbeurs eruit

© /

Op zondag 5 november palmt Knack het Rood Podium van de Boekenbeurs in voor een dag vol debatten en interviews. Onder anderen Mark Elchardus, Gwendolyn Rutten en Johan Vande Lanotte maken hun opwachting.

Al jaren is de Knackdag een vaste waarden op de Boekenbeurs. Redacteurs van het blad interviewen auteurs en experts over een brede waaier aan maatschappelijke onderwerpen of laten hen met elkaar in debat gaan.

Het programma

  • 10 uur: Simon Demeulemeester legt gezondheids- en andere mythes voor aan Marleen Finoulst en Patrik Vankrunkelsven, artsen en auteurs van Van chocolade word je slimmer.
  • 11 uur: Ann Peuteman praat met publiciste en opiniemaakster Dalilla Hermans over haar Brief aan Cooper en de wereld.
  • 12 uur: Moraalfilosoof Patrick Loobuyck (Samenleven met gezond verstand) gaat in debat met socioloog Mark Elchardus. Peter Casteels modereert.
  • 13 uur: Jeroen Zuallaert praat met romanschrijver Aleksandr Skorobogatov (Cocaïne) en Koude Oorlog-specialist Yvan Vanden Berghe over Rusland en de wereld volgens Poetin.
  • 14 uur: Jef Van Baelen interviewt Matthias M.R. Declercq, auteur van De Val, en Wouter Weylandts zus Elke over wielrennen, winnaars, verliezers en het noodlot.
  • 15 uur: Twee politici die allebei een boek schreven, maar verder niet meer konden verschillen. Socialist Johan Vande Lanotte (De stad is de wereld) en liberaal Gwendolyn Rutten (Nieuwe Vrijheid) gaan de discussie aan onder leiding van Jeroen de Preter.
  • 16 uur: Walter Pauli praat met historici Koen Aerts (Was opa een nazi?) en Bruno De Wever over het oorlogsverleden van ons allemaal.

De Knackdag vindt op 5 november plaats op de Antwerpse Boekenbeurs. Meer praktische info vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content