Gezocht: (heel) jong literair talent

© GF

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in het Nederlandse taalgebied. Inschrijven kan nog tot en met 31 maart.

Al wie tussen de 15 en 24 jaar oud is en schrijfambities heeft, kan zijn tekst voor 1 april insturen via de site van Write Now!. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedichten, column, toneeltekst, filmscenario of songtekst – bijna alles is toegestaan. Naast de voorrondes in Vlaanderen zijn er acht andere voorronden in Nederland en Suriname. Alle regionale winnaars gaan door naar de finale in Rotterdam op 21 juni 2015.

Voorrondes Vlaanderen

Alle deelnemers worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in hun regio. De uitreiking in Leuven vindt plaats op 6 mei in de bib Tweebronnen, die in Antwerpen vindt plaats op 7 mei in DE Studio en die in Gent op 11 mei in de Kopergietery Rabot. De avonden duren van 20.30 tot 21.30 uur. Er wordt voorgedragen, er is livemuziek en aan het eind van de avond maakt de juryvoorzitter bekend wie doorgaat naar de finale. Deelnemers kunnen voorafgaand aan de prijsuitreiking meedoen aan een gratis schrijfworkshop.

Prijs

De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2015 bestaat uit een MacBook, een schrijfcursus bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

Bekende jonge Nederlandse auteurs, zoals Niña Weijers, Maartje Wortel en Joost de Vries, lieten zich ook voor het eerst opmerken tijdens Write Now!

(Bron:Persbericht) FH

Partner Content