Eerste hulp bij het zoeken naar het perfecte valentijnsboek

© iStockphoto

Uitgeverij Ambo/Anthos lanceerde een site om hét cadeauboek te vinden dat past bij jouw valentijn: wel 2 werkdagen wachten voor de ideale match!

Uitgeverij Ambo/Anthos lanceerde vanaf woensdag 4 februari een site om op zoek te gaan naar “het mooiste boek voor je valentijn”, zoals het er heet. Op basis van enkele voorkeuren die je ingeeft over de smaak van je valentijnspartener belooft de uitgeverij na 2 werkdagen enkele passende boeksuggesties.

Gepersonaliseerde service

De uitgever baseerde zich naar eigen zeggen op de Penguin Hotline die afgelopen kerstperiode mensen op weg hielp naar ideetjes voor literaire kerstgeschenken. Penguin zette daarbij 317 medewerkers in om al wie op zoek was naar aangepaste geschenkboeken voor Kerstmis en eindejaar zo vlug mogelijk van dienst te zijn. Ambo/Anthos doet het voorlopig met 3 medewerkers en vraagt 2 (werk)dagen geduld voordat je een valentijnstip in de mailbox krijgt. Geen zoekmachinetoestanden dus op basis van algoritmes maar een gepersonaliseerde service die verloopt via ‘echte’ mensen van vlees en bloed.

Het volstaat daarbij om enkele gegevens in te vullen die wat meer vertellen over het profiel van je partner: leeftijd, geslacht, de boeken of films waar hij of zij van houdt en ook de hobby’s of favoriete tv-programma’s respectievelijk films van de valentijn in kwestie.

Hulplijn voor valentijn

Ambo/Anthos geeft boekentips die trouwens niet alleen te rade gaan in het eigen fonds maar ook bij de concurrentie. Om maar te zeggen dat ‘Liefde in tijden van cholera’ van Gabriel Garcia Marquez (bij uitgeverij Meulenhoff) of ‘Liefde bij wijze van spreken’ van Yves Petry (bij uitgeverij De Bezige Bij) ook als aanraders bij de hulplijn uit de bus kunnen komen.

Wie beweert er trouwens dat er altijd ‘Liefde’ in de titel van een valentijnscadeauboek moet staan?

Frank Hellemans

Partner Content