Derde stripfeest in Brussel hoopt op 10.000 mensen

Brussel maakt zich tijdens het tweede weekend van september op voor het derde stripfeest. De organisatoren hopen minstens 10.000 mensen op de been te brengen.

Brussel maakt zich tijdens het tweede weekend van september op voor het derde stripfeest waarbij de negende kunst centraal zal staan. De organisatoren hopen minstens 10.000 mensen op de been te brengen met onder meer een nieuw stripfestival, maar ook een spektakel in 3D-mapping, een stripmarkt, de Balloon’s Day Parade en een stripdiner.

Brussel striphoofdstad

Het stripfeest vindt plaats op 8 en 9 september in het centrum van Brussel. Het initiatief komt van het Brussels Gewest dat zo de internationale uitstraling van Brussel als striphoofdstad meer in de verf wil zetten.

Zowel op vrijdag- als zaterdagavond komen de belangrijkste stripfiguren in 2D en 3D tot leven op de gevels van het Koningsplein. Het worden muurprojecties van 20 meter hoog en 150 meter breed waarbij gebruik wordt gemaakt van de special effects van videomapping die toelaten de muren om te vormen in een dynamisch videoscherm.

Balloon’s Day Parade

Een andere publiekstrekker wordt de Balloon’s Day Parade door het centrum van de stad met fanfares en heliumluchtballons van wel 20 meter hoog. Daarnaast is er een stripfestival met boekhandelaars, uitgevers, musea, tentoonstellingen en boetieks op het Paleizenplein, waar ook de elfde editie van het Comics Festival zal plaatsvinden.

Voorts staat er nog een stripverhalenmarkt in de Sint-Gorikshallen op stapel, alsook een stripdiner in het MOOF, in de Hortagalerij. Ten slotte zijn er striptentoonstellingen en rondleidingen in het teken van het stripverhaal. (Belga/SD)

Meer info over het stripfeest in Brussel is te vinden op www.visitbrussels.be/comics.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content