De Boekenbeurs in 5 themadagen

Op vijf dagen staat op het Auteurspodium één thema centraal, van de liefde tot de eerste wereldoorlog.

VRIJDAG 1 NOVEMBER: TRANSITIE VOOR BEGINNERS

Duurzaamheid duurt het langst. Toch? Het begint met kleine revoluties die aansturen op trager leven, minder consumptie, schoner en groener leven. Is een groene economie mythe of toekomst? Meng je in het debat op het Auteurspodium. Ook thuis begint de transitie: leer zelf kleren maken of stamp heerlijke diners uit het allegaartje in je moestuin. Kortom, een dag vol slimme ideeën om anders te gaan leven.

Bekijk hier het volledige programma van deze themadag

ZATERDAG 2 NOVEMBER: UIT HET OOSTEN

Van Bollywood tot mindfulness: het Verre Oosten komt dichterbij. Maar stressreductie heeft ook beperkingen en achter de schermen van Bollywood is het niet al glamour wat de klok slaat. Hoe overleef je in de sloppenwijken van Mumbai? Is mediteren gevaarlijk? Vinden kinderen yoga leuk? Of ben je geïnteresseerd in astrologie? Reis mee naar Azië en laat je verleiden door wijsheid uit het Oosten. I.s.m. Happinez.

Bekijk hier het volledige programma van deze themadag

ZONDAG 3 NOVEMBER: DE GROOTE OORLOG

Bijna 100 jaar geleden barstte de Eerste Wereldoorlog uit. Hoe kijken we terug op deze gruwelijke oorlog die heel Europa meesleurde? Hoe hielden de frontsoldaten het uit aan de IJzer? Hoe lang hield de Antwerpse fortengordel stand tegen de vijand? Wat was de impact van deze Wereldoorlog in Afrika? En niet te vergeten: hoe verging het de gewone mensen en kinderen? De Groote Oorlog – om nooit te vergeten. I.s.m. Plus Magazine.

Bekijk hier het volledige programma van deze themadag

ZATERDAG 9 NOVEMBER: GRAVEN IN HET BREIN

Onze hersenpan is het stuur van ons lichaam met het brein als soepel en kneedbaar instrument. Zijn er eigenlijk verschillen tussen jongens- en meisjeshersenen ? En weten je hersenen of je verliefd bent? Welke vreemde dingen gebeuren er in een puberbrein? En hoe zit het met de wisselwerking tussen je hoofd en je zintuigen? Hoe ga je best om met tegenpolen in je leven? Leer de geheimen van je brein beter kennen! I.s.m. Psyche & Brein.

Bekijk hier het volledige programma van deze themadag

ZONDAG 10 NOVEMBER: LIEFDE EN ANDERE ONGEMAKKEN

De liefde: ondoorgrondelijk, boeiend, broos. Liefde doet het hart sneller kloppen, bij passie én bij jaloezie. En ja, in het kielzog van de liefde duiken vaak perikelen op. Hoe ga je om met al die emotionele pieken en dalen? Hoe houd je de liefde in toom? En kan je eigenlijk onderzoek doen naar liefde? Wat weten we verder over verboden liefde, verwennerijliefde, pensionaatliefde en liedjesliefde? Love is all you need! I.s.m. Libelle.

Bekijk hier het volledige programma van deze themadag

Meer info: www.boekenbeurs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content