Blondeel, Kroese en Loos genomineerd voor beste tijdschriftartikel

Wie schreef het beste artikel in een Vlaams cultureel en literair tijdschrift? Uit tientallen artikelen selecteerde de jury de drie kanshebbers.

Nadat elk tijdschrift dat aangesloten is bij CeLT zijn top drie gaf, heeft de jury gekozen. Kanshebbers voor deze vierde editie van het beste artikel zijn Paul Blondeel (‘De verongelijkten en de onzichtbaren’ uit ‘Sampol’), Michiel Kroese (‘Imago en biografie’ uit ‘Deus ex Machina’) en Bart Loos (‘Berg en Dal’ uit ‘Streven’). Dat zegt CeLT, de vereniging van Culturele en Literaire Tijdschriften. De drie genomineerden zijn nu al zeker dat hun werk op Mind the Book in primeur wordt gedrukt op de Espresso Book Machine. Karl van den Broeck, hoofdredacteur van Knack, werkte voor deze selectie samen met Werner Trio, Frank Hellemans en Annelies Beck. Zondag 6 maart zal deze jury om 16.30u de uiteindelijke winnaar bekendmaken.

Ook het publiek kiestOok het publiek kan tot 31 maart zijn favoriete artikel kiezen. Door te selecteren wie de beste bijdrage uit de jongste jaargang van de culturele en literaire tijdschriften heeft geleverd, maken de lezers kans op abonnementen en andere prijzen.

In 2008 won uitgever Harold Polis met ‘Het literatuurloze universum’ uit ‘Deus ex Machina’. Een jaar later ging de eer naar wijlen filosofe-auteur Patricia de Martelaere met ‘Bestaat U?’, verschenen in ‘DWB’.

(Bron: CeLT vzw)
Karine Claassen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content