Belg neemt 1 roman (v) en 1 thriller (m) mee voor op reis

Paula Hawkins scoorde als debutant een monstersucces. © BBC

In de meeste Belgische vakantiekoffers zitten voor een week vakantie twee boeken en meestal gaat het hierbij om een roman en/of een thriller, aldus een enquête van internetwinkel bol.com.

Uit onderzoek van bol.com naar het leesgedrag van Belgen tijdens de zomervakantie blijkt dat er meestal twee boeken mee op reis vertrekken: vrouwen houden daarbij van romans terwijl mannen hun gading meer in thrillers zoeken.

Meer dan 5 uur per dag

Voor meer dan zeven op de tien Belgen is boeken lezen een vorm van ontspanning en 8% komt thuis simpelweg niet toe aan lezen en grijpt de vakantie aan om dit wel te doen. Een enkeling doet op vakantie zelfs weinig meer dan lezen en besteedt hier meer dan 5 uur per dag aan. Vrouwen nemen vaker boeken mee op vakantie dan mannen: 78% van de Belgische vrouwen neemt boeken mee, bij mannen is dat 65%.

Bol.com verwacht dat mannen deze zomer voor de spannende boeken ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins en ‘De doos’ van Pieter Aspe zullen gaan, terwijl vrouwen de voorkeur zullen geven aan de roman ‘Cecile’ van Ish Ait Hamou of het nieuwe spin-off boek ‘Grey’ van ‘Fifty shades of grey’-auteur E.L. James dat vanaf 21 juli eveneens in het Nederlands te krijgen is.

Jongeren lezen soms digitaal

Het digitale boek (e-boek) komt stilaan op in Vlaanderen. 1 op 5 neemt digitale boeken mee op vakantie en dat zijn vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar.

(Bron: persbericht bol.com) FH

Partner Content