Auteur van LA Confidential komt met nieuw boek over Lance Armstrong

David Walsh, de auteur van From Lance to Landis en LA Confidential, brengt op 13 december een derde boek op de markt waarin hij het jarenlange bedrog van Lance Armstrong beschrijft.

David Walsh, de auteur van From Lance to Landis en LA Confidential, brengt op 13 december een derde boek op de markt.

In Seven Deadly Sins (Zeven Hoofdzonden) beschrijft Walsh zijn jarenlange strijd om het bedrog van Lance Armstrong aan het licht te brengen.

“Het is het verhaal van mijn leven als auteur”, legt Walsh uit. “Ik heb het over de dertien jaar waarin ik de sportwereld de waarheid heb willen doen inzien. Vaak geloofde ik dat Armstrong zou wegkomen met zijn bedrog, maar uiteindelijk hebben zijn leugenachtige karakter en zijn agressieve werkwijze hem toch de das omgedaan.”

Grootste bedrog in de geschiedenis van de sport

Nadat Walsh zijn eerste boeken over Armstrong had uitgebracht, werd hij door de Amerikaanse ex-tourwinnaar openlijk geviseerd. Armstrong sleepte hem zelfs voor de rechter, maar uit het beruchte USADA-rapport blijkt dat Walsh wel degelijk gelijk had.

“Ik ben nooit méér overtuigd geweest van iets dan dat die man aan de doping zat. En het bedrog vond plaats vanaf zijn eerste tourzege in 1999”, zegt Walsh. “USADA-baas Travis Tygart heeft het niet voor niets over het grootste bedrog in de geschiedenis van de sport.”

Volgens uitgever Kerr MacRae is niemand beter geplaatst dan David Walsh om het “volledige verhaal” achter de zaak-Armstrong te brengen. “David is duidelijk de meest relevante stem in het verhaal achter Lance Armstrong en deze cruciale periode in het wielrennen. Het boek zal lezen als een thriller en eindelijk het volledige verhaal vertellen.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content