Argentijns feestje voor 40-jarige Arnon Grunberg

In het Noord-Argentijnse Salta riep de Nederlandse schrijver Arnon Grunberg deze week zijn vrienden bij elkaar om er vandaag 40 te worden.

Humo-redacteur Mark Schaevers is ceremoniemeester van dienst. Vijf jaar geleden deed hij dat ook al naar behoren toen Grunberg zijn vijfendertigste verjaardag in Dublin vierde, aldus Grunberg-uitgever Vic van de Reijt.

Grunberg houdt van bizarre locaties. Salta in het noordwesten van Argentinië heeft niet direct een hoog tangogehalte maar wel een wijnbar om u tegen te zeggen. Op zijn weblog is Grunberg alleszins lyrisch over La Cordobesa: “waarschijnlijk mijn favoriete wijnbar aller tijden”, aldus Grunberg in het Engels. Een afbeelding van een fles Argentijnse rode wijn van de lokale malbecdruif moet Grunbergs bewering kracht bijzetten.

Grunberg heeft voor zijn invités hotelkamers gereserveerd in Salta waar het hun aan niets zal ontbreken. Reiskosten moeten ze wel zelf betalen, of laten ophoesten door het medium in kwestie waar ze allicht wat exclusieve Grunberg-verjaardagskopij in kwijt kunnen. Op zijn meest recente posting vertelt Grunberg hoe hij met vrienden pingpong en foosbal gaat spelen om zijn verjaardag in te leiden.

Ondertussen droomt hij al van een nieuwe toplocatie voor zijn vijftigste: ergens in de Namibische woestijn misschien. Waar is de tijd dat Nederlandstalige uitgevers voor hun topauteurs opulente feestbanketten organiseerden waarbij de jarige auteur zich minzaam door het plaatselijke journaille liet fêteren?

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content