Antwerpen ambieert erkenning Unesco als literatuurstad

Antwerpen streeft dit jaar naar de erkenning door UNESCO als Creative City of Literature. Met dat permanent label wil de stad aantonen dat Antwerpen nationaal en internationaal een boekenstad is.

Na de UNESCO-titel World Book Capital in 2004 en hetvierjarige stadsfestival rond schrijver Willem Elsschot, is dit eenvolgende stap in de ambitie van Antwerpen om een boekenstad te zijn.

Samen met de eerste City of Literature Edinburgh wil Antwerpen eennetwerk Cities of Literature realiseren. Momenteel dragen naastEdinburgh ook Melbourne, Iowa en Dublin de erkenning van City of Literature.

De voorbije vier jaar was de Scheldestad in de ban van schrijver Willem Elsschot. De waaier aan activiteiten was goed voor 100.000 geïnteresseerden. De stad blikt dan ook tevreden terug.

“We hebben de voorbije jaren aangetoond dat Antwerpen een échte schrijversstad is. Niet enkel omdat we de groten van weleer eren, maar omdat we eveneens een rijke voedingsbodem bieden aan de huidige generatie vantalentvolle auteurs. Daarom gaf ik Antwerpen Boekenstad de opdracht deze kandidatuur voor te bereiden. Op die manier slepen we hopelijk deerkenning in de wacht”, aldus cultuurschepen Philip Heylen (CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content