Cultuur Franse Gemeenschap moet minder dan 3 procent inleveren

© Image Globe

Het budget van Cultuur zal in de Franse gemeenschap in 2015 ‘slechts’ minder dan 3 procent moeten inleveren. Dat meldt minister van Cultuur Joëlle Milquet (cdH). In Vlaanderen sneuvelt 5 procent van de middelen voor Cultuur.

Terwijl de Franse gemeenschap in 2015 zo’n 140 miljoen euro zal moeten besparen, belooft minister van Cultuur, Joëlle Milquet (cdH), dat het budget van Cultuur minder dan 3 procent zal moeten inleveren.

“De globale inspanning zal lager liggen dan 3 procent, wat heel wat minder is dan in de andere Europese landen”, antwoordde Milquet in het parlement van de Franse gemeenschap op vragen van Christos Doulkeridis (Ecolo). De Vlaamse regering kondigde eerder deze week aan 5 procent te snoeien in de middelen voor Cultuur.

De minister verzekerde dat er niet geraakt zal worden aan de steun voor artistieke creatie of aan de “ondergefinancierde” sectoren. De besparingen zullen volgens Joëlle Milquet gerealiseerd worden door grote budgetten licht te verminderen en door kleine subsidies aan bepaalde evenementen, die arbitrair werden toegekend of niet onontbeerlijk zijn te schrappen. Milquet bevestigde ook dat de middelen voor de organisatie van Bergen Culturele Hoofdstad van Europa 2015, van 4 naar 10 miljoen wordt opgetrokken. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content