Crombez krijgt ook de steun van Brugge en Waregem

John Crombez © Belga

John Crombez heeft voor de voorzittersverkiezingen bij SP.A nu ook de steun van de lokale afdelingen van Brugge en Waregem. Bruno Tobback liet eerder deze week verstaan dat hij geen lijsten vrijgeeft van ‘gewonnen afdelingen’.

De lokale afdelingen van Waregem en Brugge hebben hun steun uitgedrukt voor John Crombez voor de voorzittersverkiezingen van de SP.A in juni.

‘In een open sfeer hebben een 100-tal leden gepraat over de toekomst van de partij. Behoudens één onthouding koos de vergadering unaniem ervoor John Crombez voor te dragen als kandidaat-voorzitter’, zegt voorzitter van SP.A Brugge Alain Petit.

In Waregem was de steun unaniem. ‘Sp.a Waregem wenst John veel succes en roept de kandidaten op om een serene en inhoudelijk sterke campagne te voeren’, laat voorzitter Wim Maertens weten.

De eigenlijke voorzittersverkiezingen zijn natuurlijk pas in juni, maar in de perceptie lijkt Crombez wel aan de winnende hand. Dat blijkt uit het stijgend aantal afdelingen dat hem voordraagt als kandidaat-voorzitter. Over de score van Tobback is nog onduidelijkheid. In De Standaard liet hij onlangs verstaan dat hij het publiceren van lijstjes ‘geen goede tactiek vindt’.

‘Aan de top gaat het wat moeilijker’

Eerder werd ook in Gent al voor Crombez gestemd. ‘Aan de top gaat het wat moeilijker, maar de sfeer bij de leden is opperbest’, zei Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche daar toen over.

(JH)

5 tips voor Tobback en Crombez

Voorzittersverkiezingen bij een politieke partij hebben een heel andere dynamiek dan parlementsverkiezingen. Politicoloog Bram Wauters schreef daarom een opiniestuk waarin hij 5 tips geeft aan Bruno Tobback en John Crombez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content