‘Crisishulp kan aanvragen niet aan: 500 jongeren niet geholpen’

Freya Van den Bossche (SP.A) © Image Globe

Vijfhonderd jongeren hebben in de eerste negen maanden van 2014 geen crisishulp gekregen bij het meldpunt van de Vlaamse overheid. Dat is meer dan een verdubbeling van de achterstand in 2013.

Dat meldt De Standaard.

De Vlaamse crisisteams voor jongeren kreunen volgens de krant onder hun bekendheid in het werkveld. Het aantal vragen om dringende hulp in een crisis­situatie is in de voorbije vijf jaar bijna verdubbeld: van 2.355 in 2009 tot 4.523 in 2014. Meer dan vijfhonderd jongeren konden daarom vorig jaar geen beroep doen op het aanbod van de crisisteams: een interventie van drie dagen, maximaal twee weken acute opvang of snelle begeleiding voor 28 dagen.

De afgelopen vijf jaar steeg het aantal jongeren dat niet kon worden geholpen van 93 (in 2009) tot meer dan 500 (in 2014).

“Elke dag krijgen bijna twee jongeren niet de hulp die ze nodig hebben”, zegt Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche (SP.A). Zij luidt de alarmbel met recente cijfers van het kabinet van de bevoegde minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content