Crevits: ‘Bijzonder jammer dat akkoord sociaal overleg overschaduwd wordt door mail’

Hilde Crevits (CD&V) © BELGA
Simon Demeulemeester

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) ontkent dat het relletje rond de CD&V-mail over para’s in Antwerpen een impact heeft op de Vlaamse regering. Dat wil ze ook niet.

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) wil de samenwerking met haar kartelpartners in de Vlaamse regering niet laten beïnvloeden door de mail die de Antwerpse CD&V-afdeling had rondgestuurd over de para’s op de Meir. ‘De maatschappelijke uitdagingen zijn zo groot’ dat Crevits ‘weinig goesting’ heeft het incident impact te laten hebben op de samenwerking, verklaarde ze maandag in De Ochtend (Radio 1).

Het voorbije weekend ontstond deining tussen CD&V en N-VA naar aanleiding van een mail van de Antwerpse CD&V, waarin werd opgeroepen te protesteren tegen de aanwezigheid van para’s in het Antwerpse straatbeeld.

Bij N-VA waren ze not amused over het initiatief. VoorzitterBart De Wever vond ‘achterbaks hier nog het vriendelijkste woord voor’.

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) had het zondag dan weer over ‘een storm in een glas water‘ en een ‘goedbedoelde actie’, al was de mail ‘ongelukkig geformuleerd’. Ook minimaliseerde Peeters zijn persoonlijke betrokkenheid en zei hij de mail op voorhand niet te hebben gelezen.

Ook partijvoorzitter Wouter Beke verklaarde intussen niet van de Antwerpse plannen te hebben afgeweten. Mocht hij wel op de hoogte zijn geweest, dan zou hij ze naar eigen zeggen hebben afgeraden. Toch vindt ook Beke niet dat CD&V zich moet verontschuldigen. ‘Wij hoeven ons nergens voor de excuseren. Niemand heeft dat gevraagd. Wat mij betreft zijn deze incidenten gesloten’, zegt hij in Metro.

Crevits: ‘Bijzonder spijtig dat akkoord sociaal overleg overschaduwd werd’

Viceminister-president Hilde Crevits noemt het ‘bijzonder spijtig’ dat het sociaal akkoord dat vrijdag tot stand kwam, nu wordt overschaduwd door de mail. ‘Dit is zoveel belangrijker dan mails die voorzitter Beke noch Kris Peeters hebben gelezen’, luidde het.

Voor Crevits mag het incident geen impact hebben op de relatie met de coalitiepartners. Daarvoor ligt er ’te veel werk op de plank’, luidt het. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content