Dat zat hij al na zijn positieve plas, maar dat was niets vergeleken bij de vijanden die hij zich daarna op de hals heeft gehaald: de Spaanse veehouders. Men kent de Vlaamse veehouders. Wie al eens een koffietje gaat drinken tegenover 'den abattoir' in Anderlecht, heeft daar de 'cachers' aan het werk gezien, mannen die met één hand een koe uit de camion naar de slachtbank sleuren. Geen ruzie mee maken. Houdt een cacher staande dat de zon opkomt in het westen, om na een tocht doorheen het noorden des avonds in zee onder te gaan in het oosten, geef hem gelijk.
Tien keer vervaarlijker dan de Vlaamse is de Spaanse veehouder. Dat komt door de stierengevechten. In Spanje spuiten veetelers hun kalveren niet alleen op om te gebruiken in de verschillende oneetbare Spaanse culinaire specialiteiten, maar hun paradepaardjes, in dit geval paraderundjes, kweken ze op voor de corrida.

Een goed uit de kluiten gewassen gevechtsstier brengt heel wat meer op dan een banale koe, en is topreclame voor zijn leverancier. En er is zeker in Spanje geen enkele instantie die het in haar hoofd haalt om een dopingcontrole te houden in dat milieu. Niet bij de torero, en nog veel minder bij de stier. U moet zich eens proberen in te beelden hoe u zo een kolos kunt dwingen tot het leveren van een urinestaal. Dat kost u op zijn minst een nieuw pak.

Spaanse cachers leiden niet alleen tegenstribbelende koeien naar de slachtbank, maar ook razende stieren naar de arena, wat in negentig procent van de gevallen hetzelfde is als 'naar de slachtbank'. Deze mensen beledigen is niet verstandig. En wie aan hun vlees raakt, raakt aan hun hart. Uitgerekend dat deed Contador met zijn dwaze verhaal over die uit Spanje gebrachte steak. Men kan net zo goed de kooi betreden van een Bengaalse tijger die drie weken geen eten heeft gekregen.

José-Luis Lopéz Cerrón, de man die het vermaledijde stuk vlees in Spanje zou zijn gaan halen, had dan eerst nog verklaard dat hij het had gekocht op de markt in Pau! Maar onder druk van zowel de Franse als de Spaanse regering heeft hij dat verhaal snel weer ingetrokken. Een mens mag niet stilstaan bij de mogelijkheid van een oorlog tussen Frans-Baskische en Spaans-Baskische veeboeren. Dat overtreft de Slag bij Tettenhall.

Koen Meulenaere

Dat zat hij al na zijn positieve plas, maar dat was niets vergeleken bij de vijanden die hij zich daarna op de hals heeft gehaald: de Spaanse veehouders. Men kent de Vlaamse veehouders. Wie al eens een koffietje gaat drinken tegenover 'den abattoir' in Anderlecht, heeft daar de 'cachers' aan het werk gezien, mannen die met één hand een koe uit de camion naar de slachtbank sleuren. Geen ruzie mee maken. Houdt een cacher staande dat de zon opkomt in het westen, om na een tocht doorheen het noorden des avonds in zee onder te gaan in het oosten, geef hem gelijk. Tien keer vervaarlijker dan de Vlaamse is de Spaanse veehouder. Dat komt door de stierengevechten. In Spanje spuiten veetelers hun kalveren niet alleen op om te gebruiken in de verschillende oneetbare Spaanse culinaire specialiteiten, maar hun paradepaardjes, in dit geval paraderundjes, kweken ze op voor de corrida. Een goed uit de kluiten gewassen gevechtsstier brengt heel wat meer op dan een banale koe, en is topreclame voor zijn leverancier. En er is zeker in Spanje geen enkele instantie die het in haar hoofd haalt om een dopingcontrole te houden in dat milieu. Niet bij de torero, en nog veel minder bij de stier. U moet zich eens proberen in te beelden hoe u zo een kolos kunt dwingen tot het leveren van een urinestaal. Dat kost u op zijn minst een nieuw pak. Spaanse cachers leiden niet alleen tegenstribbelende koeien naar de slachtbank, maar ook razende stieren naar de arena, wat in negentig procent van de gevallen hetzelfde is als 'naar de slachtbank'. Deze mensen beledigen is niet verstandig. En wie aan hun vlees raakt, raakt aan hun hart. Uitgerekend dat deed Contador met zijn dwaze verhaal over die uit Spanje gebrachte steak. Men kan net zo goed de kooi betreden van een Bengaalse tijger die drie weken geen eten heeft gekregen. José-Luis Lopéz Cerrón, de man die het vermaledijde stuk vlees in Spanje zou zijn gaan halen, had dan eerst nog verklaard dat hij het had gekocht op de markt in Pau! Maar onder druk van zowel de Franse als de Spaanse regering heeft hij dat verhaal snel weer ingetrokken. Een mens mag niet stilstaan bij de mogelijkheid van een oorlog tussen Frans-Baskische en Spaans-Baskische veeboeren. Dat overtreft de Slag bij Tettenhall. Koen Meulenaere