Constructiefout mogelijk oorzaak instorten school in Antwerpen

De basishypothese is dat een constructiefout aan de basis ligt van de ingestorte school in Antwerpen. Dat heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever zondag verklaard in De Zevende Dag op Eén, nadat hij daarover heeft gesproken met de stadsingenieur.

Indien die hypothese zich bevestigt, dan zal het gebouw geheel of grotendeels moeten worden afgebroken, aldus De Wever. De school zou normaal gezien in september de deuren openen.

Mocht dit ongeval dus enkele weken later hebben plaatsgevonden, met honderden kinderen in het gebouw, dan zou dat ‘een catastrofe zonder weerga’ zijn geweest, aldus de burgemeester.

Afgelopen vrijdag is in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid een stelling aan een school in opbouw in de Jos Smolderenstraat ingestort. Ook een deel van het gebouw zelf stortte in.

Vrijdagnacht en zaterdag werden door de reddingsdiensten uiteindelijk vijf vermiste bouwvakkers van onder het puin gehaald. Alle vermisten zijn overleden. Koning Filip bezocht zaterdagnamiddag de plaats waar de ramp plaatsvond.

Partner Content