Cipiers vinden briefje met bekentenissen kasteelmoord

Stijn Saelens © Belga

Pierre Serry, één van de verdachten in de kasteelmoord op Stijn Saelens, heeft de speurders per ongeluk een geschreven bekentenis bezorgd.

Cipiers vonden in zijn cel van Pierre Serry, verdachte in de kasteelmoord op Stijn Saelens een brief aan zijn familie waarin hij zijn betrokkenheid toegeeft. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

“Die Saelens moest niet dood”, luidt het daarin. “Hij moest alleen maar een lesje krijgen en dat is fout gelopen.”

BekentenisEen week geleden doken in de media al berichten op over een bekentenis van Serry, hormonenhandelaar en vriend van Saelens’ schoonvader André Gyselbrecht. Hij zou aan een medegevangene hebben toegegeven dat hij betrokken was bij de kasteelmoord. Stijn Saelens, bewoner van een kasteel in Wingene, werd met een kogel om het leven gebracht.

Volgens De Standaard en Het Nieuwsblad is nu ook een geschreven bekentenis opgedoken. Daarin schrijft Serry aan zijn familie dat het nooit de bedoeling was dat Stijn Saelens zou sterven. “Hij moest alleen maar een lesje krijgen. Maar dat liep uit de hand”, citeren de kranten. Volgens de wetsdokter is Saelens in elk geval stevig aangepakt voor hij werd doodgeschoten.

Cipier

Serry verstuurde de brief echter niet, maar verstopte hem in zijn cel. Nadat hij vanuit Brugge naar de Ieperse gevangenis werd overgebracht, trof een cipier het stuk papier aan bij het opruimen.

Nog volgens de kranten is het handschrift ontegensprekelijk dat van Serry. Hij zou intussen weigeren nog met zijn ondervragers te praten. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content