Chris Brown pleit schuldig voor mishandeling Rihanna

De Amerikaanse R&B-ster Chris Brown heeft maandag schuld bekend aan de mishandeling van zangeres en ex-vriendin Rihanna. De 20-jarige Brown is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel.

De Amerikaanse R&B-ster Chris Brown heeft maandag schuld bekend aan de mishandeling van zangeres en ex-vriendin Rihanna. De 20-jarige Brown is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar. Dat melden Amerikaanse media.

Brown pleitte schuldig tijdens een rechtszitting in Los Angeles. Hij stond terecht wegens mishandeling en bedreiging van de 21-jarige R&B-ster Rihanna op de avond van de uitreiking van de Grammy Awards in februari. Later verschenen in de pers foto’s van het gehavende gezicht van Rihanna.

De rechtbank zal het vonnis tegen Brown op 5 augustus officieel bekrachtigen. Wanneer de zanger tijdens zijn proeftijd opnieuw in de fout gaat, wacht hem een effectieve celstraf van vier jaar. Bovendien kreeg Brown een contactverbod om te voorkomen dat hij zijn ex-vriendin opnieuw lastig valt.

Browns advocaat had vorige week tevergeefs geprobeerd uitstel te krijgen voor de hoorzitting van maandag. Door het schikkingsvoorstel van de aanklagers te aanvaarden, voorkomt Brown dat Rihanna in een officiële rechtszaak een belastende getuigenis tegen hem zou afleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content