Charles Michel populairder in Vlaanderen dan Bart De Wever

Charles Michel © Belga Image

Na Vlaanderen is minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) nu ook de populairste politica in Brussel én Wallonië. In Vlaanderen duikt premier Charles Michel (MR) de top drie binnen en verwijst daarmee Bart De Wever (N-VA) naar de vierde plaats.

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD), die in Vlaanderen al langer de hitlijst van populairste politici aanvoert, is nu ook nummer één in Brussel en Wallonië. Dat blijkt althans uit een peiling van VTM, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL-TVi. In Vlaanderen valt op dat premier Charles Michel (MR) de top-drie binnenduikt en daarmee N-VA-voorzitter Bart De Wever naar de vierde plaats verwijst.

De Block kan 61 procent van de Walen en Brusselaars bekoren. Daarmee ligt ze meteen een straatlengte voor op oud-premier en PS-voorzitter Elio Di Rupo, die het met 48 procent moet stellen in Wallonië en met 46 procent in Brussel, waar MR-vicepremier Didier Reynders de tweede plaats bezet.

Antiterreuractie Verviers

Premier Michel verzilvert zijn premierschap en gaat erop vooruit, al moet hij zich nog tevreden stellen met een respectieve zevende en vierde plaats. In Vlaanderen blijven De Block (69 procent) en CD&V-vicepremier Kris Peeters (63 procent) de nummers één en twee, al wordt Peeters op de hielen gezeten door premier Michel (61 procent).

Zijn intrede in de top van het klassement zorgt ervoor dat N-VA-voorzitter De Wever voor het eerst in jaren buiten de top-drie valt (59 procent). Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is na de antiterreuractie in Verviers geklommen van plaats twaalf naar zes. Oud-premier Di Rupo zakt dan weer terug naar de 22e plaats. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content