Champions League: Real Madrid vloert Bayern München

Real Madrid-Bayern München 1-0: doepuntenmaker Karim Benzema 9L) heeft het aan de stok met Toni Kroos. © BELGAIMAGE

Real Madrid heeft zijn heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League met 1-0 gewonnen van Bayern München. Een vroege treffer van Karim Benzema besliste de zaak.

Bij de Duitsers zat Rode Duivel Daniel Van Buyten omwille de bevalling van zijn vrouw niet in de selectie. Spits-in-vorm Gareth Bale startte op de bank bij Real. De Welshman was verkouden, maar dat belette de Koninklijke niet om goed te starten. Na 19 minuten tikte Karim Benzema een voorzet van Fabio Coentrao tegen de netten: 1-0.

Zes minuten later miste goudhaantje Cristiano Ronaldo op de counter dé kans om de voorsprong te verdubbelen. Oog in oog met doelman Neuer schoot hij hoog over. Ook Angél Di Maria miste alleen voor doel.

Statistisch baas, toch verliezen

Bayern voetbalde goed mee en had zo ook zijn verdienste aan de onderhoudende eerste helft. De Duitsers haalden na 45 minuten een straf percentage van 75% balbezit. Daarnaast strooiden ze 381 succesvolle passes rond, Real hield het op 75 stuks.

In de tweede helft moest trainer Pep Guardiola die cijfers omzetten in doelpunten, maar het niveau van de partij kwam lager te liggen. Real bleef het proberen op de counter.

Wissel van 194 miljoen

Carlo Ancelotti voerde vervolgens een wissel door ter waarde van 194 miljoen euro. Cristiano Ronaldo (gekocht voor 94 miljoen) maakte in minuut 73 plaats voor recordaankoop Gareth Bale (gekocht voor 100 miljoen). Zeven minuten voor tijd kreeg Mario Götze de grootste kans van de tweede helft. Zijn schot werd maar net gepareerd door Real-doelman Iker Casillas. Het bleef bij 1-0.

De terugwedstrijd wordt volgende week dinsdag (29/3) in München afgewerkt. (Belga/TV)