CBS-journaliste aangerand door Egyptische betogers

© Reuters

De bekende journaliste Lara Logan werd vorige vrijdag in Caïro geslagen en aangerand toen ze verslag uitbracht van de val van de president Mubarak.

De bekende journaliste Lara Logan van de Amerikaanse nieuwszender CBS werd vorige vrijdag in Caïro geslagen en aangerand toen ze verslag uitbracht van de val van de Egyptische president Mubarak. Logan werd intussen gerepatrieerd en herstelt momenteel in een ziekenhuis in de VS. Dat heeft CBS bekendgemaakt.

Logan volgde de volksvreugde op het Tahrirplein toen ze door een bende van meer dan 200 mensen afgezonderd werd van haar crew en bodyguards. “Ze werd het slachtoffer van een brutale, langdurende seksuele aanval en slagen,” aldus CBS. Een groep vrouwen en zo’n 20 soldaten konden de vrouw redden.

De in Zuid-Afrika geboren Lara Logan (39) is een van de bekendste oorlogsreporters van de Verenigde Staten. Zo volgde ze de conflicten in Irak en Afghanistan. Sinds 2006 is ze de chef van de regiocorrespondenten van CBS News.

Het internationaal Comité ter Bescherming van Journalisten (CBJ) noemt het incident alarmerend.

Volgens het CBJ zijn tijdens de protesten in Egypte 52 journalisten aangevallen en 76 opgepakt, onder wie Serge Dumont van Le Soir. Allen zijn ze intussen vrijgelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content