Cameron wil zich excuseren bij Queen na gênante uitspraak: ‘Ze spinde van plezier’ (video)

David Cameron © Reuters

De Britse premier David Cameron wil zich persoonlijk bij koningin Elizabeth II verontschuldigen na een pijnlijke blunder. Hij vergat namelijk dat zijn microfoon nog openstond toen hij zei dat de ‘Queen spinde van blijdschap’ bij het horen van de resultaten van het Schots referendum.

De Britse premier David Cameron wil zich persoonlijk bij Queen Elizabeth II verontschuldigen nadat hij een zware inbreuk gepleegd heeft tegen het protocol. Cameron had tijdens een bezoek aan New York tegen oud-burgemeester Michael Bloomberg gezegd dat de Queen ‘spinde van blijdschap’ nadat hij haar op de hoogte gebracht had van de uitslag van het Schotse referendum. De premier was echter vergeten dat zijn microfoon nog openstond.

‘Heel erg pijnlijk’

Het is tegen het protocol dat de eerste minister spreekt over zijn contacten met de Queen. ‘Dit is heel pijnlijk’, zo zei Cameron in New York. ‘Het spijt mij heel erg. Het ging om een privégesprek, maar eentje dat ik niet had moeten voeren. Het zal niet meer gebeuren’. Volgens sommige getuigen zei Cameron ook nog dat de koningin ‘huilde van geluk’.

Afgelopen konden de Schotten zich in een referendum uitspreken over een mogelijke onafhankelijkheid. 55 procent van de Schotten stemde tegen. (Belga/AVE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content