Brusselse politie opent vuur op Franse wagen

Politie bij het Europees Parlement in Brussel waar een bomalarm van kracht was. © Xinhua

Een Brusselse politieagente heeft het vuur geopend op een Franse wagen die op haar wilde inrijden. De auto had daarvoor al een ongeluk met een politiewagen veroorzaakt waarbij gewonden vielen.

Een Brusselse politieagente heeft donderdagavond het vuur geopend op een wagen die op haar inreed. De wagen met Franse nummerplaat probeerde aan de politie te ontkomen en had net daarvoor al een ongeval met een politiewagen veroorzaakt, waarbij andere agenten van de Brusselse lokale politie gewond geraakt waren. Uiteindelijk kon de Franse wagen toch het hazenpad nemen. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de wagen, een Audi met Franse nummerplaat, donderdagavond rond 19u50 op toen die aan hoge snelheid over de Emile Bockstaellaan reed. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in maar de Audi stopte niet en reed aan het eerstvolgende kruispunt door een rood verkeerslicht. De wagen overtrad op zijn verdere weg de ene na de andere verkeersregel terwijl de achtervolgende agenten versterking opriepen.

Spoor bijster

Een tweede politiewagen voegde zich bij de achtervolging maar verongelukte toen de vluchtwagen bruusk remde. Een politieagente uit het eerste politievoertuig profiteerde van de onderbreking in de achtervolging om uit haar wagen te stappen en de vluchtwagen te voet te naderen. Toen die aanstalten maakte om op haar in te rijden, haalde de agente haar wapen boven en beval de bestuurder te stoppen. Die hield daar geen rekening mee en gaf gas, waarop de agente het vuur opende.

De wagen week uiteindelijk uit en vluchtte verder. De politie raakte het spoor bijster en moest de achtervolging uiteindelijk stoppen. De agenten in de verongelukte politiewagen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content