Brussels Maximiliaanpark ontruimd ‘voor start Tour de France’

Migrant in het Brusselse Maximiliaanpark © Belga Image

De politie Brussel-Hoofdstad Elsene heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een actie gehouden in het Maximiliaanpark en 100 aanwezige vluchtelingen weggestuurd naar opvangplaatsen bij Samusocial.

Dat maakt het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen bekend op Facebook en het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Mehdi Kassou, de woordvoerder van het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen, stelt in een post op Facebook dat de politieagenten het park kwamen ‘evacueren’ en dat dit ‘nog de hele week zal gebeuren in aanloop naar de Grand Départ van de Tour de France’.

Bij het kabinet van burgemeester Close is een ander verhaal te horen en wordt benadrukt dat de actie al acht weken lang werd voorbereid met preventiedienst Bravvo. ‘We blijven zoeken naar een evenwicht voor de twee groepen mensen die hieronder lijden. Er zijn de vluchtelingen voor wie we een humane oplossing proberen te zoeken en ze een bed geven. En er zijn de omwonenden die willen dat de rust in het park terugkeert’, klinkt het bij het kabinet Close.

In totaal kregen 100 mensen een bed bij Samusocial en er werd geen enkele arrestatie verricht.

Het Burgerplatform ving ook verschillende mensen op, want het was bij de politieactie net aan zijn dagelijkse verdeling van hun slaapplaatsen in het opvangcentrum Porte d’Ulysse bezig.

Het platform mobiliseerde zelf ook nog mensen om zelf vluchtelingen thuis onderdak te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content