‘Brussel betaalde zich blauw aan Spielberg’

© Belga

“Het promotiebezoek van Spielberg aan Brussel kostte 133.000 euro per uur. Gelukkig bleef hij maar drie uur!”, zegt Philippe Decloux (Ecolo), voormalig schepen bevoegd voor Cultuur.

De komst van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg naar Brussel ter gelegenheid van de avant-première van de film “De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn”, zou bijna 400.000 euro gekost hebben. Dat meldt Philippe Decloux (Ecolo), voormalig schepen bevoegd voor Cultuur in Brussel, op zijn Facebookpagina en staat maandag te lezen in La Capitale.

Niets gekost

“Het promotiebezoek van Spielberg aan Brussel kostte 133.000 euro per uur. Gelukkig bleef hij maar drie uur!”, aldus Decloux. De cijfers werden echter niet bevestigd door Patrick Bontinck, directeur van de toerismedienst VisitBrussel. “De komst van Spielberg heeft het Gewest niets gekost”, verzekert hij. “De regisseur is naar hier gekomen voor de promotie van de film, maar we hebben hem daar niet voor betaald.”

Het geld dat Brussel besteed heeft, was bedoeld voor andere zaken in verband met het evenement. “Zo hebben we tussen de 150.000 en 200.000 euro betaald voor installaties op het Brouckèreplein en voor het organiseren van de parade met oldtimers”, aldus Bontinck. Hij benadrukt dat zo’n media-evenement gewoonlijk tussen de drie en vier miljoen euro kost. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content