Britse winnaars superpot Euromillions maken zich bekend (video)

© AFP

Adrian en Gillian Bayford strijken 190 miljoen euro op, de grootste individuele winst in de geschiedenis van de Europese loterij.

De winnaars van de superpot van Euromillions zijn bekend. Het gaat om een gezin met twee kinderen uit Haverhill, in het oosten van Engeland. Adrian en Gillian Bayford kozen er dinsdag bewust voor om in de openbaarheid te treden. Ze strijken 190 miljoen euro op, de grootste individuele winst in de geschiedenis van de Europese loterij.

“Wij willen ons geluk delen”, zei kinderverpleegster Gillian Bayford. “We zullen onze vrienden en familie ondersteunen.” Het koppel overweegt ook te doneren aan een liefdadigheidsorganisatie voor kinderen. Adrian Bayford, die in zijn thuisstad een kleine muziekwinkel uitbaat, wil zich een “vrij ruime” auto kopen.

In Groot-Brittannië wordt de superpot van Euromillions gewaardeerd als de tweede grootste jackpot ooit in de geschiedenis van de Britse loterij. Een echtpaar uit Schotland won in juli vorig jaar 185 miljoen euro, wat toen goed was voor 161 miljoen pond. Intussen is de euro echter in waarde gedaald. De 190 miljoen euro van de laatste jackpot is nu nog “slechts” goed voor 148 miljoen pond. (Belga/INM)

Deel in de vreugde van de gelukkige winnaars:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content