Brigitte Monbaliu (CD&V) – Blankenberge-Uitkerke

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De inzet van de verkiezingen is eenvoudig: van Blankenberge-Uitkerke een aangename stad maken, waar het goed is om te verblijven maar vooral leuk is om te wonen. We hebben al zeer goede infrastructuren, ze optimaal ten dienste stellen van de bevolking is een volgende uitdaging.

Als gezinspartij zijn we steeds bekommerd om mensen, jongeren, jonge gezinnen, senioren, middenstand, landbouwers, werknemers… Het uitgangspunt van ons beleid is ervoor te zorgen dat iedereen kansen krijgt om een toekomst uit te bouwen in onze stad.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Heel belangrijk is het woord van de kiezer. Met onze vernieuwde ploeg (onze lijst werd al op14 oktober 2011 aan de pers voorgesteld ) zijn wij in elk geval klaar om een beleid op mensenmaat te voeren. We hebben sterke en gedreven kandidaten die verantwoordelijkheid durven opnemen. Gezien nu meerdere partijen meedingen en het politieke landschap wat herschikt is, is het voor elke partij afwachten…

Wat is van belang in uw gemeente?

Betaalbaar wonen moet onze blijvende aandacht krijgen, een aanbod van woningen aangepast aan de gezinstypes: starters, grote gezinnen, alleenstaanden, zorg- assistentie- kangoeroewoningen.

De binnenstad leefbaar maken, inbreiding, geen uitbreiding, nodige groenvoorzieningen (ontpitten),groene lanen J.de Troozlaan, Karel De Swertlaan)
Initiatieven om middenstand te stimuleren en het creëren van werkgelegenheid.

Inzet op veiligheid zowel in de woning, buurt of onze wegen, onze kinderen moeten op een veilige manier naar school , jeugdbeweging of sportclub kunnen fietsen.

Een vlotte mobiliteit en een goede toegankelijkheid.

Een goed bestuur dat kiest voor een duurzaam beleid.

Inzetten op thuiszorg en mantelzorg zodat mensen langer thuis kunnen blijven. De veel besproken vergrijzing mag ons geen angst inboezemen. Mensen met ervaring zijn waardevol zowel in het vrijwilligerswerk , het verenigingsleven… (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content