Bpost zoekt postbodes in Nederland

© belga

Bpost is gestart met een zoektocht naar Nederlandse postbodes om het personeelstekort in het Waasland onder controle te krijgen. De eerste drie Nederlanders zijn er al in opleiding.

Ook in Antwerpse en Limburgse grensstreken onderzoekt men deze piste, schrijft Het Laatste Nieuws. “Het is een win-winsituatie, want in Nederland hebben ze bijna 11.000 postbodes ontslagen bij grote herstructureringen”, zegt Fred Lens van bpost in de krant.

In het Waasland, waar al jaren een groot tekort heerst, krijgen intussen de eerste drie Nederlandse postbodes een opleiding. Ook in het West-Vlaamse Veurne is al een noorderbuur aan het werk.

Aanwervingscampagne in Zeeland

“PostNL zit met een luxeprobleem: zij hebben volk te veel”, aldus Lens. “De Nederlanders volgen nu eerst een opleiding om te wennen aan onze sorteer- en bedeelsystemen en na enkele maanden zullen we evalueren of ze effectief aan de slag kunnen.”

Daarnaast is er een aanwervingscampagne gestart in Zeeland. In de hele provincie loopt een campagne om mensen warm te maken voor een job bij bpost. Ook in Antwerpen en Limburg zijn infovergaderingen opgestart met Nederlandse collega’s. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content