Bouw Audi A1 in Vorst van start

Bij Audi Brussels is de eerste A1 officieel van de band gerold.

Bij Audi Brussels is dinsdag de eerste A1 officieel van de band gerold. Het kleinste model uit de Audi-stal zal exclusief in Brussel worden gebouwd en biedt er werk aan 2.200 mensen.

De officiële lancering ging gepaard met een groot feest. De voltallige top van Volkswagen en Audi was aanwezig.

Ontslagnemend premier Yves Leterme noemde de start van de A1 een blijk van vertrouwen in de kunde van het Belgisch personeel en prees de goede betrekkingen met Duitsland.

De 2.200 werknemers hebben minstens zes jaar werkzekerheid. Bij Audi Brussels, het voormalige Vokswagen Vorst, zullen er dit jaar zo’n 50.000 A1’s worden gebouwd.

Op termijn, wellicht al volgend jaar, worden dat er gemiddeld 100.000. Veel hangt af van het succes van de A1, die vanaf eind augustus zal geleverd worden.

Flexibiliteit

Bij Audi heeft men er alle vertrouwen in dat de A1 vlot zal verkopen. In Duitsland alleen al toonden 100.000 klanten interesse voor de premium stadswagen, die vooral de concurrentie zal aangaan met de Mini en de Fiat 500.

Ook bij de vakbonden is men opgetogen met de start van de A1. Het personeel diende akkoord te gaan met meer flexibiliteit en zal als eerste bedrijf in ons land met een plus-minus conto werken.

Dat komt erop neer dat meer zal worden gewerkt als er meer vraag is en minder als de vraag daalt.

Zo zullen er in 2010 zeven zaterdagen worden gewerkt. In ruil krijgt het personeel zes jaar werkzekerheidsgarantie.

Belangrijk voor de vakbonden is dat Audi Brussels de exclusiviteit
heeft voor de bouw van de A1.

Bovenop de 2.200 mensen in Vorst komen er 400
tijdelijke werknemers. Een deel van hen is al aan de slag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content